Handleiding

Financieel hefboomeffect en DuPont-chart

Deze e-leeromgeving stelt je in staat kennis te maken en te oefenen met twee belangrijke onderwerpen uit de bedrijfseconomie. Met behulp van de DuPont-chart maak je kennis met de relatie tussen elementen in de bedrijfsvoering en de winstgevendheid van de onderneming. Met het financieel hefboomeffect wordt de invloed van de vermogensstructuur op de winstgevendheid geïllustreerd.

In het rechtse venster staan - onder elkaar - een DuPont-chart en een visuele voorstelling van het financieel hefboomeffect. Beide onderdelen zijn dynamisch en interactief. Met deze twee instrumenten kun je de rentabiliteit en de invloed van de financiering op de rentabiliteit van een onderneming doorrekenen.

In het linkse venster, hieronder, zie je het menu met 5 opties: met o.a. inleidingen en twee cases, die allen betrekking hebben op deze twee onderdelen.



Financieel hefboomeffect en DuPont-chart

Reinhard Haster - content  &  casuïstiek
Rik Min - parallellisme & programmering
Saxion Hogescholen & Acone
Januari 2007

Deze website maakt gebruik van templates en standaard-applets uit de library 'WebLib' en 'SimLib' van Rik Min (methodoloog) & Jan de Goeijen (technoloog), Universiteit Twente (UT) / Centrum voor Telematica en Informatietechnologie (CTIT) (2002 - 2005)

Deze website is gebaseerd op ontwerp-principes voortvloeiend uit de Parallel Instruction theory (the PI theory), de Splitt Attention theory (the SA theory) en de Cognitive Load theory (the CL theory) (Min, Mayer, Moreno & Sweller, 1992, 1993, 1994 tot 2006) [R. Min, 'The PI theory'. In: Interactive Learning International, No. 2, Vol. 8, 1992, p.177-184] [R. Min et al., 'A comparison of parallelism in interface designs'. In the J. of Comp. Ass. Learning, No. 5, Vol. 20, 2004, p.360-367]