Ismakogie

Auteur: Doke van der Neer

Uitgeverij: Panta Rhei

ISBN: 978.90.8840.040.7

 

 

 

 

 

 

Nieuw: Voetenwerk


Voetenwerk Titel: Voetenwerk - Op goede voet met ismakogie
Auteur:
Doke van der Neer, ismakogiedocent.
Uitgeverij: Panta Rhei
ISBN: 978.90.8840.040.7

Veel mensen hebben last van hun voeten. Vooral bij het ouder worden, kunnen verschillende soorten klachten ontstaan, die steeds meer problemen geven.

Bij teveel eelt, kloven, likdoorns, verdikte nagels en ingegroeide nagels is een regelmatige pedicurebehandeling nodig. Koude voeten, dikke enkels, doorgezakte voeten, aanleg voor hallux valgus (knobbel bij de grote teen) en stijve voeten kun je echter zelf verminderen of voorkomen met kleine, simpele oefeningen.
Deze oefeningen zijn gemakkelijk en overal te doen. Je begint eerst met grotere bewegingen, die daarna steeds kleiner en bijna onzichtbaar worden.
25 foto's en veel tekeningen verluchtigen en verduidelijken de tekst, zodat iedereen, ongeacht de leeftijd de oefeningen kan doen. Er zijn oefeningen om de tenen, voetbogen en enkels in beweging te krijgen, maar ook oefeningen om (weer) lichtvoetig te leren lopen.
De auteur, Doke van der Neer, is ismakogiedocent en pedicure.

 

 

 

 

Heel je rug


Heel je rugTitel: Heel je rug
Auteurs:
Elly Hoekstra en Doke van der Neer, Ismakogiedocenten.
Uitgeverij: Panta Rhei
ISBN: 90.76771.74.X

Rugklachten zijn voor een groot aantal mensen een veel voorkomend verschijnsel. Vooral door een langdurig zittend leven verslappen de rugspieren en wordt de wervelkolom te weinig ondersteund. Daarom beginnen alle
Ismakogie-oefeningen met het aanleren van een goede basishouding: het verschil tussen ‘rechtop zitten’ of ‘hangen’. Het is wetenschappelijk bewezen dat rugpijn kan worden voorkomen door een goede houding en door te blijven bewegen. Deze oefeningen vormen daarbij een belangrijk hulpmiddel, ze zijn zacht en plezierig om te doen en je kunt ze overal en altijd uitvoeren.

 

 

 

 

De actieve bekkenbodem


De actieve bekkenbodemTitel: De actieve bekkenbodem
Auteurs:
Elly Hoekstra en Doke van der Neer, Ismakogiedocenten.
Uitgeverij: Panta Rhei
ISBN: 90.76771.45.6

De bekkenbodem is van vitaal belang voor onze gezondheid. Als afsluiting en ondersteuning van de onderbuik is het belangrijk dit gebied in goede conditie te houden. Als de bekkenbodemspieren niet goed functioneren, ontstaan allerlei problemen waaronder incontinentie en baarmoederverzakking. Bekkenbodemoefeningen kunnen dit voorkomen.
De
Ismakogie-oefeningen in dit boek zijn zacht en plezierig om te doen.

 

 

 

 

Vitaal en Mooi met Ismakogie


Vitaal en Mooi met IsmakogieTitel: Vitaal en Mooi met Ismakogie
Auteurs:
Elly Hoekstra en Doke van der Neer, Ismakogiedocenten.
Uitgeverij: Panta Rhei
ISBN: 90.76771.22.7

Ismakogie is een houding- en bewegingsleer, gericht op een betere en mooiere lichaamshouding. Ismakogie leert je om je bewust te worden van je houding bij het zitten, staan en lopen. Je gaat op ontdekkingsreis door je eigen lichaam, en je leert het verschil te voelen tussen goed en verkeerd bewegen. Door een reeks van kleine oefeningen werk je geleidelijk aan een betere manier van bewegen en daardoor aan een betere houding. De oefeningen beïnvloeden o.a. de gezichtsspieren, waardoor een mooier gezicht ontstaat.

 

 Terug
Enschede, 2011