Nationale Sportweek 17 t/m 24 september

  De Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF, heeft als doel om sporten en bewegen te promoten. Op 21 september was er een Open Les in wijkcentrum De Roef in Enschede.Verder werd er erg weinig georganiseerd in deze week in nschede. Wethouder van sport en bewegen, Jurgen van Houdt liet het helaas ook afweten. Hij wil wel een andere keer kennis komen maken.
  Inspiratie bijeenkomst Nationale Sportweek

  Op 19 april nam Corry Westgeest namens de vereniging deel aan een inspiratiebijeenkomst in het stadion van FC Utrecht. Met gastsprekers en interactieve workshops gingen de aanwezigen actief aan de slag. Bij de centrale vraag hoe deze week meer te kunnen promoten werd het voorstel van Westgeest om de nadruk te leggen op bewegen positief ontvangen.

  ‘Bewegen spreekt meer groepen aan en is bovendien de basis van sport. Ismakogie leert je hoe je je dagelijkse bewegingen kunt gebruiken als training’, aldus Westgeest.

  Bij de overgang naar de workshops kwam de dagvoorzitter terug op de dagelijkse bewegingen en vroeg advies over hoe je het beste kunt gaan staan. Westgeest nodigde de zaal uit om mee te doen. Het enthousiasme kun je zien op de foto en op het videofilmpje. Westgeest komt links vooraan in beeld (groen vestje).

  Video: https://www.youtube.com/watch?v=tEv8_Kpr1kQ


  Een korte beschrijving van de instructies:

  ‘Gaan staan’

  - je zit voor op de zitting met 4 rechte hoeken (bij voorvoet/onderbeen, knieën, heupgewricht, kin/hals,
  - je gaat op één been staan, de voet van het andere been zet je onder de stoel, onder de bekkenbodem en met de hiel van de grond,
  - veer de hiel die onder de stoel staat naar de grond,
  - coördineer de beweging met je handen.

  Voel dat de spieren van de bovenbenen, van de billen en de bekkenbodem contraheren.
  Het bovenlichaam blijft rechtop en de nek lang.  ‘Gaan zitten’

  - tast met de knieholten de rand van de stoel af zodat je óp de stoel gaat zitten,
  - schuif je knieën en je bekken naar voren,
  - coördineer de beweging met je handen.

  Het bovenlichaam blijft rechtop en de nek lang.
  Ga zitten met 4 rechte hoeken (voorvoet/onderbeen, knieën, heupgewricht, kin/hals,


  Korte toelichting
  De bovenbenen hebben de sterkste spieren van de onderste ledematen. Sterke en actieve bovenbeenspieren zijn van belang want zij ontlasten het knie- en heupgewricht en houden de stofwisseling en de hersenactiviteiten op peil.

  Terug