www.ismakogieCW.nl

Deze nieuwsbrief is nieuw in mijn praktijk. Graag informeer ik cursisten en andere belangstellenden over ontwikkelingen in de ismakogie en mijn concrete plannen. De items worden kort weergegeven. Wil je meer over een onderwerp weten kijk dan op mijn site. Het plan is om 4 keer per jaar een nieuwsbrief uit te geven. Dit sluit aan bij het foto-item op mijn site waar velen al bekend mee zijn.

Lessen bij de Volksuniversiteit Hengelo
Vanaf januari 2017 verzorg ik naast de lessen in Enschede ook lessen bij de Volksuniversiteit Hengelo. De aankondiging van de lessen en mijn begeleidend passieverhaal leverden mooie publiciteit op. Informatie vind je op de site: www.volksuniversiteit hengelo ismakogie

Winterworkshop 16 december in Enschede
Naast de verzorging van workshops op aanvraag en de organisatie van zomerworkshops (zie de verslagen op mijn site) is er in december een winterworkshop. Door deelnemers uit andere plaatsen is hier vaker om gevraagd. De workshop is van 13.30 tot 16.00 uur in wijkcentrum De Roef. Het thema is: ‘Balans in je bewegen’ een mix van theorie en praktijk over de basishouding en basisbewegingen van ismakogie. De uitwerking hiervan is gekoppeld aan het foto-item. Kijk voor informatie en aanmelding op mijn site.

Foto-item met toelichting op mijn site
Rechtop door veerkracht voeten en zitbotjes

Om rechtop te kunnen blijven zitten is ondersteuning van je lichaam door je voeten en zitbotjes noodzakelijk. Hierbij is het van belang om niet stijf maar veerkrachtig te zitten. Hoe je dit het beste kunt doen en ook vol kunt houden, heeft alles te maken met de basishouding en de basisbewegingen van ismakogie. Door minuscule spierbewegingen houd je je lichaam en je geest de hele dag actief. Een mooi item om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Gevolgde bijscholingen
Dit jaar heb ik meer aandacht besteed aan bijscholing. Ik heb deelgenomen aan de bijscholingen van de vereniging. Een werkdag over de werking van de ‘acht’, het septemberweekend als start van het seizoen en de internationale bijscholing in Wenen. Nieuw was de verzorging van de lessen door docenten uit vier van de deelnemende landen: Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Dit leverde interessante discussies op over verschillen. Ook nieuw is de jaarlijkse wisseling van het land waar de bijeenkomst wordt gehouden. Volgend jaar is de bijscholing in Duitsland. Op de foto ben ik in gesprek met Monika Wagner voorzitter van de Oostenrijkse ismakogievereniging.

Jaarlijkse Publieksdag Nederlandse Hersenstichting
Op 12 oktober ben ik met collega Nellie Bos naar de jaarlijkse Publieksdag van de Hersenstichting in Rotterdam geweest. Het was de 25e keer dat deze dag georganiseerd werd. Het thema was: Hersenen en prikkels. Tijdens diverse lezingen vertelden hersenonderzoekers over hun onderzoeken. Ook heel informatief was HersenPlaza met informatie van patiëntenverenigingen, ontwikkelingen in hersenonderzoek en testjes en experimenten waar je aan mee kon doen. De werking van de hersenen is van het grootste belang en krijgt gelukkig steeds meer aandacht. Kijk voor informatie op: www.hersenstichting.nl

Ismakogie, een mooi cadeau
Jouw ervaring met ismakogie delen, iemand anders nieuwsgierig maken? Kies het cadeau wat het beste aansluit bij de manier van leren van degene aan wie je het geeft. Een boek, een dvd, een workshop of een cursus. Kun je niet kiezen? Een cadeaubon is altijd leuk.

Start cursussen in januari en kennismakingsles
In januari start er weer een nieuw blok van 12 lessen. In Enschede is er op 8 januari een kennismakingsles en start de cursus op maandagavond 22 en woensdagmiddag 24 januari. In Hengelo start de cursus op dinsdagavond 23 januari.

Graag ontvang ik reacties. Ik hoop dat er net als bij ismakogie door samenwerking iets moois tot stand komt.

Dank aan alle mensen die mij dit jaar geholpen, ondersteund en geadviseerd hebben.

Corry Westgeest


Deze nieuwsbrief is een uitgave van de ismakogiepraktijk van Corry Westgeest. Doorsturen van deze nieuwsbrief wordt op prijs gesteld. Wijzigingen s.v.p. doorgeven aan de afzender, klik op beantwoorden. Lukt dit niet, neem dan contact op met Corry Westgeest, eindredacteur

ismakogieCW@tiscali.nl - tel: 0031 (0)53 4763881

Volgende editie maart/april 2018

Tussendoor nieuws op de site: www.ismakogieCW.nlTerug