www.ismakogie.nl

De natuur heeft haar best gedaan om het jonge groen weer te laten groeien en bloeien. Het zachte weer nodigt uit om meer naar buiten te gaan. Let daarbij eens op de manier waarop mensen lopen en op terrassen zitten. Met beide benen stevig op de grond? wordt het bovenbeen actief opgetild? loopt en zit men rechtop? Door aandacht voor de rechte hoek bij hals/kin lukt dit veel beter. Mis je in deze tijd de Ismakogielessen? Koop dan een van de boeken of dvd's of doe mee met een workshop. Informatie hierover vind je op de site, zie url links boven.


Internationale bijeenkomst in Berlijn
Een groep Nederlandse docenten is eind mei op studiereis geweest naar Berlijn. Dit betreft een internationale bijeenkomst van Ismakogiedocenten uit Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk
en Nederland.
Het thema was: Die Füsse - mehr als nur Bodenkontakt. Verdeeld over 3 dagen werd de invloed van de voeten en steunpunten op de rest van het lichaam op originele wijze besproken, met gebruik van PowerPointpresentaties, discussies en vooral veel doen en ervaren.
Enthousiast en geïnspireerd staat de groep klaar om de opgedane ervaringen over te brengen aan de Nederlandse collega’s en cursisten.
Zinvolle kennismakingsworkshop 28 mei; 11 juni weer!
Twaalf belangstellenden verzamelen zich op 28 mei in de Hogeschool Windesheim voor een kennismakingsworkshop die verzorgd wordt door de vereniging. Voor de meesten is het de eerste ervaring met Ismakogie. Ze zijn nieuwsgierig geworden door enthousiaste verhalen van ervaren gebruikers. De staande, zittende en liggende oefeningen geven verbazingwekkend duidelijke belevingen van verfijnde controle in het lichaam. Onder meer door correct bodemcontact ontstaat er een merkbaar steunende kettingreactie door het hele lichaam. Wakkere aanwezigheid neemt de plaats in van sluimerige sleur. Mindful en toch relaxt! Ook voor mensen die aangepast bewegen is er heel veel mogelijk. Na afloop krijgt docent Angelika van der Schilden (foto) een welverdiend applaus. De bijeenkomst werd als weldadig en zinvol bestempeld en er is ‘zin in méér’.
Er is gelegenheid om na te praten en informatie te vragen over het volgen van cursussen, workshops en/of de docentenopleiding.
Op 11 juni is er weer een kennismakingsworkshop, nu in De Vergadergalerie, Westeinde 29, 2512 GS Den Haag.
Kijk voor de aankondiging in De Posthoorn op: De Posthoorn
Kijk voor het verslag van 28 mei en de informatie over 11 juni op: www.ismakogie.nl

Ervaring/promotie in nieuwsbrief Luchtpost
Ik ben Natalie Kuypers, ik ben illustrator en beoefen nu een paar jaar Ismakogie. Ik had er nooit van gehoord tot Mariyet de Baar mij vroeg om een verhaal over Ismakogie te illustreren. Ik heb een proefles gevolgd bij Lies Bloema in Arnhem en sindsdien zit ik op les. Eerst om de oefeningen te kunnen tekenen en nu omdat het me een betere houding geeft.
Ik teken graag mensen in beweging en verstuur regelmatig een nieuwsbrief met werk waarin ik schrijf en teken over zaken die me opvallen. Deze heet Luchtpost. In nummer 3 heb ik onder de kop ‘Gymmen en eeuwige jeugd’, geschreven over Ismakogie.
Het hele artikel is met een link naar mijn website te lezen op: www.ismakogie.nl Heb je vragen of wil je je abonneren op Luchtpost, stuur een mail naar info@nataliekuypers.nl
Natalie Kuypers, illustrator, 49 jaar, Arnhem

Meer bewegen in de Nationale Sportweek van 17 t/m 24 september
De Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF, heeft als doel om sporten en bewegen te promoten. Op 19 april nam Corry Westgeest namens de vereniging deel aan een inspiratiebijeenkomst in het stadion van FC Utrecht. Met gastsprekers en interactieve workshops gingen de aanwezigen actief aan de slag. Bij de centrale vraag hoe deze week meer te kunnen promoten werd het voorstel van Westgeest om de nadruk te leggen op bewegen positief ontvangen. ‘Bewegen spreekt meer groepen aan en is bovendien de basis van sport. Ismakogie leert je hoe je je dagelijkse bewegingen kunt gebruiken als training’, aldus Westgeest.
Bij de overgang naar de workshops kwam de dagvoorzitter terug op de dagelijkse bewegingen en vroeg advies over hoe je het beste kunt gaan staan. Westgeest nodigde de zaal uit om mee te doen. Het enthousiasme kun je zien op de foto en op het videofilmpje op de website. Westgeest komt links vooraan in beeld (groen vestje).
Op de site ook een korte beschrijving van de instructies: www.ismakogie.nl
Kijk voor informatie over het programma van deze week op: www.nationalesportweek.nl

Viering 10-jarig bestaan NoWaBi met workshop
Uit de uitnodiging: ‘Mijn vrouw en ik volgen de lessen Ismakogie vanaf september vorig jaar en zijn de bewegingsleer van Anne Seidel zeer gaan waarderen. Zo “erg” zelfs dat wij dit graag met onze leden van Nordic Walking Bilthoven (NoWaBi) wilden delen. Dit jaar bestaat NoWaBi tien jaar en dat vieren we met een aantal zeer gevarieerde specials. Ismakogie behoort ook in het jubileumaanbod omdat het een mooie aanvulling vormt op ons aanbod om de vitaliteit van de ouder wordende mens op toegankelijke wijze te verbeteren, te onderhouden en een teruggang te vertragen’.
Op zondag 29 mei heeft een groep van 65 leden deelgenomen aan de kennismakingsworkshop in de Lage Vuursche verzorgd door José Schouten (foto) uit Best. Na een PowerPointpresentatie en toelichting is er enthousiast geoefend. De reacties waren erg leuk, zeer positief en geven zeker aanleiding tot een vervolg.

Even voorstellen: docent Gerda Ploeg uit Kootwijkerbroek
In 1992 maakte ik tijdens mijn opleiding in huidverzorging kennis met Ismakogie. Het ging over je houding en beweging tijdens je werk; hoe je het beste kunt bewegen en zitten tijdens je dagelijkse bezigheden. Ismakogie was zo verhelderend en herkenbaar, daar wilde ik meer van weten en ben lessen gaan volgen.
De Ismakogie bleef door de jaren heen steeds weer op mijn pad komen en in 2009 besloot ik om de docentenopleiding te gaan doen. Het volgen van deze opleiding was een plezier en elke les zag ik er weer naar uit om me de nieuwe bewegingen eigen te maken. In 2011 heb ik examen gedaan en vanaf 2012 geef ik les. Eerst in wat kleinere groepen en één op één. Met de opgedane ervaring daarna ook in grotere groepen.
Wat mij bij het lesgeven het meest opvalt, is dat de cursisten net zo enthousiast zijn over de ‘kleine bewegingen met grote effecten’ als ik destijds en dat zij veel plezier hebben tijdens de les. Kijk voor meer informatie op: www.gerdaploeg.nl

Op 11 juni kennismakingsworkshop in Den Haag met introductie docentenopleiding
De workshop die de vereniging organiseert met introductie van de docentenopleiding staat vooral in het teken van bekendheid geven aan Ismakogie. De gedachtegang is; als je weet hoe fijn Ismakogie is en wat het voor je doet, dan pas kun je zeggen: ‘Ik wil docent worden’.
De dagindeling is
- Entree vanaf 10.00 uur - Workshop 10.30 - 12.15 uur
-Informatie opleiding docent Ismakogie 12.15-13.00 uur
- Workshop 13.15 - 15.00 uur.
De locatie is de Vergadergalerie, Westeinde 29, 2512 GS Den Haag.
Kijk voor de aankondiging in De Posthoorn op: De Posthoorn
Kijk voor informatie en aanmelding op: www.ismakogie.nl

Op 18 juni en 13 augustus workshops in Boekelo/Enschede
Ismakogie is gebaseerd op de afwisseling van de spierspanning en gericht op herstel en behoud van de natuurlijke Schwingungsrhythmik. Doordat je bewegelijk blijft, worden klachten voorkomen en verholpen, bovendien blijf je soepel en mooi. Dat is toch genieten? Genieten kan bij uitstek in deze workshoplocatie in een prachtig ecologisch natuurgebied waar we ook buiten oefenen.
De tuin achter Herdenkingspark PuurOord, Strootmanweg 50, 7548 RB Enschede is met openbaar vervoer en auto goed te bereiken. De workshops zijn van 13.30 tot 16.00 uur en worden verzorgd door Corry Westgeest.
Het programma is een mix van theorie en praktijk met per keer een ander thema.
- zaterdag 18 juni: Klachten aan arm, nek en/of schouders (KANS).
- zaterdag 13 augustus: Ismakogie van Top tot Teen.
Kijk voor informatie en aanmelding op: www.ismakogieCW.nl

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging. Haar leden zijn docenten en leveren de berichten aan. De verspreiding gaat via het secretariaat en via leden/docenten naar cursisten en andere belangstellenden. Doorsturen van deze nieuwsbrief stellen wij op prijs. Wijzigingen kunnen het beste doorgegeven worden aan de afzender, klik op beantwoorden. Lukt dit niet, neem dan contact op met het secretariaat. Om je bericht te kunnen verwerken, is vermelding van je naam en adres noodzakelijk.

Corry Westgeest, eindredacteur
ismakogieCW@tiscali.nl - tel: 0031 (0)53 4763881

Volgende editie september 2016

Tussendoor nieuws op de site: www.ismakogie.nl


Terug