Corry en Elly
Docenten: Corry westgeest (staand) en Elly Hoekstra


‘Ismakogie houdt dokter buiten de deur’

Twente Vandaag augustus 2005

ENSCHEDE - Een mobiele telefoon tussen oor en schouder, een pen in de ene hand en ondertussen ook nog druk aan het rommelen in een stapel papieren met de andere hand. Handelingen die voor veel klachten kunnen zorgen. Elly Hoekstra en Corry Westgeest hebben de oplossing: Ismakogie.

Ismakogie is een bewegingsleer, gericht op een betere en mooiere lichaamshouding.
De bewegingsleer wordt wel omschreven als een soort gebruiksaanwijzing voor het hele lichaam. ‘Ismakogie leert je om bewust te worden van je houding bij het zitten, staan en lopen. Je leert het verschil voelen tussen goed en verkeerd bewegen. Door een reeks van kleine oefeningen werk je geleidelijk aan een betere manier van bewegen en daardoor aan een betere houding’, vertelt de Enschedese docente Ismakogie Elly Hoekstra.
Hoekstra geeft les aan groepen in Hengelo en Enschede. Nog wel in Enschede, want met ingang van september neemt Corry Westgeest haar lessen in Enschede over.
Westgeest is bijna klaar het met haar opleiding tot Ismakogie-docent. ‘Ismakogie is een hele goede oplossing voor veel mensen, want een lichaam dat niet in beweging is wordt vet en zakt uit. Met de Ismakogie-oefeningen, die zelfs in de rij voor de kassa te doen zijn, kun je op een vriendelijke en lichtbelastende wijze vitaal, soepel, krachtig en mooi blijven. Het houdt de dokter buiten de deur’, aldus Westgeest.
‘Verder kan Ismakogie rug-, nek- en schouderklachten helpen verminderen of voorkomen. Als je alleen al kijkt welke houding mensen aannemen tijdens televisiekijken. Het maakt namelijk nogal een verschil of je daarbij onderuit gezakt op de bank hangt of rechtop op een stoel zit. Ik heb thuis bijvoorbeeld allemaal krukken in de kamer staan, waardoor je geen steun hebt van een leuning en dus wel gedwongen bent om rechtop te zitten’, zegt Westgeest.

De twee Twentse docenten geven niet alleen les in de vorm van cursussen, maar reizen het hele land door voor lezingen en workshops. Hoekstra heeft zelfs samen met Doke van der Neer twee boeken over Ismakogie geschreven. Voor informatie kan men bellen met Elly Hoekstra, tel. 053-4325793 of met Corry Westgeest, tel. 053-4763881.


Terug