Verslag winterworkshop 2017 op 16 december

  De workshop Balans in je bewegen sluit mooi aan bij de sneeuwval van de afgelopen week. Want, maar even scheef op je voeten of te ver naar achteren staan, maakt dat je onderuit gaat. Balans in je bewegen heeft te maken met je lichaam en je geest. Niet van alles tegelijk doen, niet overhaasten maar met aandacht rustig bewegen en ademen, attent zijn op de samenwerking van de spiergroepen (de verschillende buigers en strekkers) en de spieren de kans geven om zich rustig aan te spannen en minstens even rustig de spanning terug te laten vloeien.

  Dit spreekt aan en ontlokt bij een van de deelnemers de opmerking: Oh, wat is het heerlijk om hier te zijn.

  De theoretische uitgangspunten worden verwerkt in oefeningen met de voet- en handsteunpunten, maken van achten, lopen, de bovenbenen optillen, gaan staan en gaan zitten (op de kruk en op de grond), de trap op- en aflopen, liggend bekenbodemoefeningen doen, de kracht vanuit de hielen ervaren met fietsen en weer overeind komen. Staand onderzoeken we de werking van de rugspieren en de samenwerking met de buik- en bekkenbodemspieren.

  Tot slot een massage van de rug met zachte balletjes. De reactie van de deelnemers zijn nogal verschillend. Vooral het voelen van de spierwerking is voor de deelnemers die voor het eerst kennismaken met ismakogie, wennen en eigenlijk wel inspannend. Mooi is, dat na afloop iedereen een goed gevoel heeft over de middag.

  Uitnodiging winterworkshop zaterdag 16 december

  Vaak is gevraagd om meer workshops te organiseren. Op 16 december is het zover.
  De workshop is een mix van theorie en praktijk. Voor deelnemers die ismakogie niet kennen, is het een kennismaking. Voor degenen die ismakogie kennen is het training, opfrissing en aanvulling van de kennis.

  Het thema is Balans in je bewegen.

  Kernpunten zijn:
  - gewicht gelijk verdelen over voeten en zitbotjes
  - recht, horizontaal en verticaal, rechte hoeken, gewrichten recht boven elkaar enz.
  - langzaam spieren aanspannen en minstens even langzaam de spierspanning terug laten vloeien
  - kracht maken op de uitademing, ontspannen op de inademing
  - spiergroepen samen laten werken

  Draag makkelijk zittende kleding, breng sokken, een handdoek en een badlaken mee.

  Kosten en betaling
  De kosten zijn 25 euro per persoon, inclusief thee/koffie, water en parkeren. Betaling van tevoren op rekening: Praktijk voor Ismakogie Corry Westgeest, 7542 CN Enschede. Iban code: NL 22, SNSB 0872350444

  Deelname op volgorde van aanmelding en betaling.

  Heb je vragen? mail of bel gerust. Ga voor de praktijkgegevens naar de homepagina: Terug


  Ga voor de praktijkgegevens naar de homepagina: Terug

  Publiciteit

  Aankondiging in Hart van

  Aankondiging in Huis aan Huis

  Aankondiging Over en Uit Enschede

  Terug