Workshop 'De spieren van het gezicht en het achterhoofd',13 juni 2015

  Het is 13 juni, niet zo warm en de dag begint met regen. Maar de goden zijn ons goed gezind, precies op tijd wordt het droog en na verloop van tijd komt de zon ook nog.

  We beginnen met theoretische uitleg over de betreffende spieren en het belang van de vorming van de spierketting vanuit de voeten. Vervolgens een warming up, ook buiten op de grond, om het lichaam doorlaatbaar/gevoelig te maken voor de spierstroom.

  Na een gezellige pauze met koffie/thee en wat lekkers aandacht voor de spieren van het achterhoofd en het aangezicht.

  Eerst massage van de belangrijkste achterhoofdspieren. Vervolgens de lengtestrekking vanuit de aangezichtsspieren en oefeningen voor de mond, ogen en oren. Dit zijn heel subtiele bewegingen met de neus (naar beneden) oren en mondhoeken (omhoog en naar achteren) knikken met het hoofd ( ja,ja - nee, nee - mischien, mischien).

  Veel deelnemers zijn verbaast over het belang van het bodemcontact, het inveren van de voeten en de zitbotjes tegen de grond en de kruk (zittend).

  Ook de mensen die voor het eerst ismakogie doen, voelen de spierbewegingen in het gezicht en zijn verrast wat je met deze subtiele bewegingen kunt bereiken.

  Het was een enthousiaste grote groep deelnemers, er was zelfs een wachtlijst. Het was heel leuk om het verschil in reactie van de mensen die ismakogie kennen en de mensen die voor het eerst ismakogie deden te zien en te horen. Een mooie en leerzame combinatie voor uitwisseling van de ervaringen van de oefeningen.
  Vooral de relatie tussen de voeten en het gezicht maakt grote indruk. Om thuis hiermee verder te kunnen gaan, krijgen de deelnemers een hand-out.

  Uitnodiging


Terug