Verslag workshop 'Geen Klachten aan Arm, Nek en/of Schouders'(KANS) 18 juni 2016

  De workshop met het thema klachten aan arm, nek en/of schouders (KANS) is letterlijk  een opfrisser. Een opfrisser voor de deelnemers die ismakogieles gehad hebben en door werk of de afstand moesten stoppen en een opfrisser toen we buiten in de zon op de kruk en liggend oefeningen aan het doen waren en moesten rennen voor de regen, gelukkig was het snel weer droog.

  Het is verrassend om te zien en te horen hoe eenieder deze klachten ervaart en er mee omgaat. Voorkomen van klachten is vooral een kwestie van de ontwikkeling van een goed bodemcontact met de voeten en de zitbotjes (weerstand tegen de zwaartekracht), een goede houding (spierdoorstroom), je spieren de kans te geven zich aan te spannen (tot aan je kruintje) en de spanning langzaam terug te laten vloeien en, niet te veel tegelijk sjouwen (o.a. tassen) en doen.

  Vaak vallen de woorden: alles op het werk moet snel en haast, haast, haast. Hoed je hiervoor. De verwondering over het effect van langzaam oefenen ontlokt een nieuwkomer de woorden ‘wat subtiel’. Het effect lezen we van elkaars gezichten af: een glimlach, mooi om te zien.

  Na een zachte massage met balletjes van het KANS-gebied en de rug gaan de deelnemers met een luchtig gevoel en met dank voor de fijne ontvangst naar huis. Zij komen zeker weer een keer terug en krijgen de hand-out om verder mee te oefenen toegestuurd.  Uitnodiging


  Terug