Wie heeft ervaring met ismakogie?


maandag 26 april 2010 | 19:30 | Laatst bijgewerkt op: maandag 26 april 2010 | 19:40

 


ENSCHEDE - Gezond bewegen zonder spierpijn, zonder inspanning, zonder apparatuur, zonder speciale kleding. De slogan klinkt menigeen vast als muziek in de oren, maar roept niet direct het beeld van een nuttige bewegingsvorm op. Maar ismakogie is volgens de aanhangers de ultieme bewegingsvorm.

De schare volgers groeit met de dag.: „Er valt met ismakogie voor veel mensen zo veel te winnen”, zeggen zij.

Exit botox!

De door de Oostenrijkse professor Anne Seidel ontwikkelde bewegings- en houdingsleer stelt dat alle spieren in het menselijk lichaam met elkaar verbonden zijn (de spierketen) en dat iedere beweging van een willekeurige spier alle andere spieren direct beïnvloedt, waarbij bovendien de organen worden ‘gemasseerd’. Door de werking van de spierketen ontstaat volgens de ismakogisten ook een goed figuur en omdat het de gezichtsspieren activeert, voorkomt het rimpelvorming. Exit botox!

In onze krant van dinsdag een interview met ismakogie-docente Corry Westgeest.

Ismakogie-docente Corry Westgeest. Archieffoto: Charel van Tendeloo

Heeft u ervaring met ismakogie? Laat het ons weten via de reactiefunctie hieronder!
 http://www.tctubantia.nl/regio/6603232/Wie-heeft-ervaring-met-ismakogie.ece?startshow=null&startSlide=null

gedurende drie jaar heb ik Ismakogielessen gevolgd onder de bezielende leiding van Henny Heuff. Zij is het stralende voorbeeld hoe te bewegen. Vervolgens nog een jaar met Doke van der Neer, ook een topdocente.
Ismakogie is een houding- en bewegingsritmiek die je lichamelijk en geestelijk fit houdt zonder veel inspanning. Ik raad iedereen Ismakogie aan omdat het vooral in deze hectische maatschappij heel belangrijk is om je staande te kunnen houden. Ismakogie biedt in iedere levensfase de mogelijkheid te werken aan een innerlijke balans en een zelfbewuste uitstraling.

Tiny Zwemmer - 03-06-2010 | 15:04

 

Wat kan ismakogie met je doen?
Ismakogie leert je je lijf beter kennen en gebruiken.
De bewegingen zijn heel subtiel en daardoor kun je deze gemakkelijk ongezien oefenen tijdens bv. een vergadering. Je wordt je meer bewust van je houding. Ellis geeft op een heel plezierige manier les, waardoor ze bij de cursisten van binnen een bepaalde rust creëert.
Steeds meer pas ik de oefeningen onbewust toe. Het mooie van ismakogie is dat iedereen deze tak van sport(en meer) kan beoefenen.

Afke - 21-05-2010 | 13:24

 

Mijn naam is Jannie te Walvaart 75 jaar jong. Ik ben vanaf september vorig jaar cursist bij Ismakogie.
Ik leerde Corry Westgeest kennen tijdens een workshop op een themadag van de vereniging Fybromialgie. Tijdens het gesprek met Corry vertelde ze,dat ze mij kon helpen met bijv. een goede houding,rechtop lopen en gaan zitten en staan.
Fibromyalgie is bij mij vastgesteld in juni 2002.
Het is een reumatische aandoening en veroorzaakt pijnlijke gewrichten en plotselinge hevige
vermoeidheid en verzuring in de benen.
De Ismakogie lessen zijn voor mij een succes.
1 uur per week krijg ik diverse oefeningen, waardoor de spieren weer aan het werk worden gezet.
Door de voetoefeningen heb ik bijna geen steunzolen meer nodig en kan ik weer zonder schoeisel lopen.
Ik loop weer rechtop achter de rollator en voel me zekerder.
De lessen zijn erg prettig.
Corry heeft veel geduld en legt de oefeningen nog eens individueel uit en je word erg aangemoedigd ook thuis te oefenen. Voorlopig ga ik nog even door met lessen want ik ben er nog lang niet.

Jannie te walvaart - 12-05-2010 | 09:39

 

 

 

Doe nu 2 jaar mee aan de Ismakogielessen van Corrie Westgeest. Zeker voor ouder wordende mensen zoals ik, is het een mooie zachte manier om je lichaam in conditie te houden. Door goed op je houding te letten, je voeten goed neer te zetten bij het lopen, werk je ook aan de preventie van valpartijen. Naarmate je langer met ismakogie bezig bent, ga je "automatisch" beter op je houding letten. Prettige bijkomstigheid: de stemming tijdens de lessen is heel plezierig

Marian Spoel - 10-05-2010 | 10:21

 

Ben nog niet zo lang bezig met ismakogie, maar merk hoe ik steeds meer in mijn dagelijks leven probeer om goed te zitten en te bewegen .Ismakogie brengt ook een heleboel rust in je lijf ,je leert goed te voelen wat je lichaam doet en daardoor zit je niet zo met je gedachten in je hoofd .Bovendien heb ik een enthousiaste docente (Willemien Luytjesen uit Dordrecht)dat is ook belangrijk. 

Lia - 09-05-2010 | 12:56

 

ISMAKOGIE HEEFT MIJ GELEERD HOE IK NU OP EEN GOEDE MANIER KAN OPSTAAN EN OOK WEER GOED KAN GAAN ZITTEN. RECHTOP LOPEN, TRAP LOPEN, EN ZELFS HOE JE IEMAND KUNT BEGROETEN. KORTOM HET IS EEN GROOT FEEST VOOR HET HELE LICHAAM. FIJN DAT IK ERBIJ MAG ZIJN. TEETJE

TEETJE - 08-05-2010 | 17:34

 

Een wat verlate reactie, maar ik wil toch nog graag even laten weten wat ismakogie voor mij betekent. Ik heb nu 2 seizoenen deelgenomen aan ismakogie. De werking van ismakogie op het hele lichaam is fantastisch. Het lichaam komt in een goede balans en het voelt heel ontspannen. De oefeningen kosten geen enkele moeite en ook thuis zijn de oefeningen dagelijks zonder enige moeite te doen. Ik kan iedereen aanbevelen aan ismakogie deel te nemen. Geschikt voor jong en oud.

Joke te Wierike - 07-05-2010 | 20:09

 

Ik ga zeker al drie jaar naar ismakogielessen van Corry. Ismakogie helpt mij om veel beter om te gaan met mijn houding en de daarbij behorende bewegingen.
Ik heb onder meer geleerd om rechtop te lopen en de voeten heel bewust af te wikkelen. Het mooie van deze bewegingsleer is dat daarbij als vanzelfsprekend de buikspieren en de schouders mee doen waardoor het hoofd als het ware aan een touwtje omhoog getrokken wordt. Ook de zithouding tijdens ontspannig en of achter de computer ben ik mij nu veel meer van bewust.
Als ik ergens moet wachten of in de rij moet staan draai ik achtjes, hetgeen tot gevolg heeft dat het wachten aangenamer is.
De les vliegt voorbij en het heerlijke daarvan is dat het lijkt alsof de les weinig inspanning van mij vraagt en juist meer een gevoel van ontspanning geeft. Het leren van een nieuwe bewuste bewegingsbekwaamheid tot een onbewuste bekwaamheid te maken vraagt tijd en dat is de reden waarom ik zeker nog een aantal jaren de ismakogie lessen zal bezoeken.

Ria Glaser-Overdevest - 07-05-2010 | 16:10

 

Ismakogie is heel geschikt voor 'luie', niet zo sportieve mensen. Ik lap ramen, fiets en wandel maar doe absoluut níét aan sportschool, tennis of hardlopen. Om mijn spieren toch wat meer aan het werk te zetten is ismakogie ideaal: op iedere plaats kan ik de oefeningen doen, achter de computer, wandelend, in bed. Daarbij komt dat de groepjes altijd gezellig zijn en de docente, Corry Westgeest, een schat die je altijd blij weer naar huis doet gaan.

Cocky Rietman - 07-05-2010 | 11:08

 

Dan n.a.v. je vraag wat ismakogie met mij doet:
Ik merk dat bepaalde "zwakke"plekjes (waar wel eens spierpijntjes ontstaan), bijna nooit meer problemen, geven.
Ook doe ik regelmatig bepaalde oefeningen / bewegingen. Maar ik denk vaak (zeker tijdens de cursus!) dat ik er meer uit kan halen: vaker en gevarieerder bepaalde bewegingen zou moeten /kunnen doen.
Al met al: ik ben heel blij hiermee in aanraking te zijn gekomen en zeker omdat we zo'n leuke groep hebben en zo'n hele goeie, enthousiaste docente!

ineke smit, lesplaats sneek - 07-05-2010 | 10:00

 

Ik vond het heel erg prettig. De bewegingen die je maakt waren ook prettig.
Ook vind ik dat er al veel in mijn houdingen veranderd is. Ik zit nu een stuk rechter dan eerst. Ook vind ik dat er fijne oefeningen zijn voor de voet. Ik maak dagelijks gebruik van deze oefeningen. En ik zou het een ander ook kunnen aanraden. Het zijn maar hele kleine bewegingen die je maakt en vergt niet meer van je tijd. En je kunt het ook tussen de bedrijven door even doen. Als je zit en staat. Niemand die dit op merkt.
Groetjes van M. Hermans

M. Hermans - 06-05-2010 | 20:27

 

Petra, een vriendin van mij die een balletschool heeft, had enthousiaste verhalen over ismakogie. Over oude mensen, die "vergeten" hoe je moet lopen, over een kind dat aangeboren bewegingsproblemen had, over opgeloste problemen door een slechte houding. Ook over de in jullie artikel genoemde rimpelvermindering. De voordelen van de ismakogie leken mij té mooi om waar te zijn. Omdat Petra haar lijf in de vakantie moest blijven onderhouden, stelde zij voor om les te geven aan een aantal hotelgasten. Ik was daar eentje van en gewend om drie keer in de week in de sportschool me in het zweet te werken. Ik was meteen te porren.
De eerste les was ik al verbaasd door de eenvoud en de logica van deze methode. De drie steunpunten in voeten en handen als ondersteuning van de hele keten van spieren en spiertjes in je lijf. Natuurlijk ben je jezelf niet direct bewust van wat er gebeurt, maar als ik om me heen kijk, dan zie ik de effecten. Oudere mensen die gewoon weer lopen en bewegen. Niet meteen als jonge hinden, maar meer zeker en evenwichtig. Rechtop en een mooie tred. En natuurlijk blijft: het bewust werken aan je lijf; niet iedereen zal de hele dag ismakogisch blijven bewegen. Maar ieder beetje helpt.
En je kunt het op ieder moment van de dag doen, zonder dat anderen dat hoeven te merken. In vergaderingen, onderweg in de auto, noem maar op! Zo subtiel zijn de bewegingen. Het allermooiste is dat iedereen de oefeningen kan doen.
Na mijn verhuizing naar Sneek, was ik heel blij dat Ellis hier les geeft. Want als je ismakogie wilt doen, vereist dat ook een zeker onderhoud/correctie.
Daarom zou ik tegen ieder die gelegenheid heeft om lessen te volgen willen zeggen: DOEN!

yvonne stoks - 06-05-2010 | 13:27

 

Ismakogie, totale en toch subtiele beweging. Toe te passen in allerlei situaties, juist ook in die waarop je het zo nodig hebt. Geeft je meer greep op je lichaam. Daarmee meer vertrouwen op je eigen mogelijkheden.

ellis de raad - 06-05-2010 | 09:51

 

Het werkt fantastisch, en dat zonder zweten!
Ook mijn hoofdpijn is een stuk minder geworden na de kennismaking met Ismakogie.

Kirsten Bak - 04-05-2010 | 18:19

 

Na een presentatie van ismakogie, wilde ik het proberen. Ik had knie problemen.
Het was ontspannend, geen belasting voor mijn gewichten.
Een aanbeveling.
kasper - 02-05-2010 | 21:58

Door dagelijks de nodige ismakogie-oefeningen te doen, ben ik soepeler geworden in mijn gewrichten en is mij houding sterk verbeterd.
Het oefenen is een ieder aan te raden, het werkt écht, en het is zalig om met kleine beweginkjes bezig te zijn, en te ervaren, dat elke beweging doorvloeit in een volgende.
Zo wordt je lichaam vitaler én jijzelf ook. Het leuke is dat dat voor iedereen zichtbaar is.
M. Van Zutphen

M. Van Zutphen - 01-05-2010 | 15:32

 

Ongeveer 12 jaar geleden plaatste mijn gyneacoloog een pessarium bij mij wegens een achterwand- en baarmoederverzakking, dit na een aantal buikoperaties. Elk half jaar moet ik derhalve bij hem op consult komen. Met stijgende verwondering moest hij 2 jaar geleden constateren dat de verzakking nagenoeg over was, en dat ik bij een volgende controle hoogstwaarschijnlijk geen of een zeer kleine ring geplaatst zou krijgen. Zij voorspelling is uitgekomen: ik draag al geruime tijd geen ring meer. Natuurlijk heb ik op indicatie van mijn docent, mevrouw Willemien Luytjes te Dordrecht, in verloren ogenblikken oefeningen gedaan om de sluitspieren te verstevigen , en heb de behandelende specialist geïnformeerd inzake Ismakogie. Nog een paar leuke ervaringen: vroeger moest ik me de trap ophijsen, nú neem ik "loshandje" met rechte rug deze barrière en voorts: mijn vriendinnen melden me een beetje jaloers dat ik tegenwoordig zo mooi loop! Mijn dank gaat uit naar mijn docent voor haar inzet en prettige manier van lesgeven. Rody ( 83 jaar)

rody - 01-05-2010 | 11:06

 

Ook ik heb een cursus Ismakogie gevolgd en het heeft mij veel goeds gebracht, ben veel meer op mijn houding gaan letten (zitten en lopen) en merk het verschil, het gaat allemaal veel makkelijker, ondanks mijn beperkingen.

hendrikje - 30-04-2010 | 12:01

 

Ik ben halfzijdig verlamd geraakt en Ismakogie kan mij denk ik heel veel bieden. In ieder geval vind ik het heerlijk om op deze manier bezig te zijn met je lichaam. Ismakogie geeft nieuwe en ongekende mogelijkheden waar ik erg blij van word. Rinette

Rinette - 29-04-2010 | 21:35

 

Ismakogie pas ik dagelijks toe. Gewoon goed bewegen, op een subtiele wijze (leer je in de lessen Ismakogie) masseer je de hele dag je lichaam. Is toch prachtig dat je dat zelf kunt!!!
Geef je massaal op kijk op www.Ismakogie.nl voor docentenadresssen
veel succes allemaal in de ISMAKOGIE.

Margo Stroecken - 29-04-2010 | 10:02

 

Ik doe al sinds 2002 Ismakogie en vind het geweldig. Het houdt mij soepel en ontspannen, ik beweeg met gemak en zonder pijn zolang ik op Ismakogische wijze beweeg. Ismakogie, helemaal goed voor mij.

W.I. Luytjes - 28-04-2010 | 22:59

 

Ismakogie heeft me veel gebracht : meer innerlijke rust, [heb geen slaapmiddelen meer nodig ] groter zelfvertrouwen, kleiner omvang bij hetzelfde gewicht ,vervaagde rimpels , minder pijn aan doorgezakte voorvoeten, lichaamslengte is weer als 40 jaar geleden [toename anderhalve cm ]

Catja Klevringa - 28-04-2010 | 11:40

 

Ismakogie is voor mij tot nu toe de beste manier van onopvallend bezig zijn met houding en beweging. De door Corry op cursus geleerde oefeningen zijn werkelijk overal en altijd te gebruiken!
Ria

Ria - 27-04-2010 | 22:15

 

Aan de foto te zien, doet ze zelf niet aan ismakogie.

Johan - 27-04-2010 | 13:55

 

Reactie op het Ismakogieinterview Beweeg de teen, voel de kruin (andere weergave van het artikel)

ook ik heb hele goede ervaringen met de ismakogie. heb een veel betere houding gekregen. had voorheen een holle rug, dat heb ik afgeleerd. dit voelt veel beter. ik heb nu ook een beter contact met de aarde. het is voor mij echt een openbaring geweest. ik ben er nu al veel jaren op, maar elke les leer ik toch wel weer wat. ik ben heel enthousiast.
willy,

w.bergstra-wind - 12-05-2010 | 12:37

 

 

Heel erg bedankt voor alle reacties. Hartverwarmend en een stimulans voor anderen.

Er kan nog steeds gereageerd worden.

Corry Westgeest

 
Terug